Je hebt het vast vaker gehoord en wellicht zelf ook wel eens zo gedaan: een date beginnen met een kopje koffie. Fout!

 

Als het vriest dat het kraakt en je een halfuur hebt moeten fietsen naar de locatie waar jullie hebben afgesproken en verkleumd aankomt, oké, dan mag je eerst even opwarmen met een kop koffie. Maar dat is ook de enige uitzondering. En aangezien het in de winters van tegenwoordig zo koud niet meer wordt, doe je het na het lezen van dit blog nooit meer.

 

Waarom niet? Omdat je veel beter tot je recht komt, als je eerst even samen een stukje gaat wandelen of fietsen. Of een tentoonstelling bekijkt. Of gaat waterfietsen of midgetgolfen. Gewoon iets actiefs doen.

 

Dan ben je al snel wat meer ontspannen. Het praat ook makkelijker, want als je aan het bewegen bent, kan er gerust even een stilte vallen. Als je daarentegen aan een tafeltje in een restaurant zit en er valt een stilte, dan wordt het al snel ongemakkelijk.

 

Het leuke van een actieve date is ook dat er door de omgeving beweging in komt. Een kind dat aan het voetballen is en de bal per ongeluk in jullie richting schopt, zorgt ervoor dat je ziet hoe je date daarmee omgaat. Of plotseling een stortbui, die je laat ontdekken hoe je date dat oplost. Is het meteen paniek omdat je kapsel instort of stampen jullie samen met je voeten in de plas? Schuilen jullie samen dicht tegen elkaar aan in een portiek of schieten jullie een leuk cafeetje binnen?

 

Echt, een actieve date geeft je zoveel meer informatie over de ander; het is het proberen waard.

 

In mijn coachingsprogramma leer ik je uitgebreid hoe je je date zo indeelt dat je nog veel meer te weten komt en toewerkt naar jouw doel. Via deze link kun je daar alles over lezen.

Wil je net als al zovele singles ook zo makkelijk je partner vinden? Schrijf je dan nu meteen in.

Wil je eerst overleggen welke aanpak voor jou de beste is? Vraag dan het gratis Strategiegesprek aan en we komen samen tot de keuze.