Kindachtermoedersrokken Als je als alleenstaande ouder een nieuwe partner wilt gaan vinden, komt onvermijdelijk ook de vraag wanneer je hem of haar introduceert bij je kinderen. 

Het is van belang dat je van het begin af aan duidelijk maakt dat je kinderen hebt. Dat betekent dat je in je profiel je kinderen al vermeldt. Dat doe je natuurlijk niet in de eerste zin, maar in een van de laatste alinea’s waarin je jezelf beschrijft. Het is goed om daarbij hun leeftijd te vermelden, zodat degene die jouw profiel leest zich daarmee een beeld kan vormen. Het maakt immers een groot verschil in je (beginnende) relatie of je kinderen in de peuterleeftijd zijn en dus nog veel aandacht en begeleiding nodig hebben, of dat zij tieners zijn die zelfstandig zijn en misschien zelfs binnen afzienbare tijd op kamers gaan. (lees hier meer tips over het schrijven van je profieltekst)

Nadat je een aantal mails hebt uitgewisseld, zul je een date willen afspreken. Natuurlijk zijn je kinderen daar niet bij. In jullie gesprekken komen zij misschien wel aan de orde, doch slechts terloops. Het gaat er in eerste instantie om dat jullie samen ontdekken of jullie bij elkaar passen. De kinderen spelen daarbij geen rol. Je zou daarbij in gedachten kunnen houden, dat jullie -als de kinderen het huis uit zijn- samen verder gaan en dat je nu dus wilt ontdekken of jullie dat gaat lukken.

Na een flink aantal dates gaan de kinderen hopelijk aan je merken dat je verliefd bent. Hun papa of mama is blijer en vrolijker dan anders, gaat misschien ook wat vaker op stap. Het zou kunnen dat ze je vragen gaan stellen. Dan is het moment aangebroken om hen langzaamaan te vertellen dat je verliefd bent geworden. Ze zullen nieuwsgierig worden wie het hart van hun papa of mama heeft veroverd.

Als jullie het gevoel hebben dat het serieuzer wordt tussen jullie, dan zou je een bos- of strandwandeling met de kinderen kunnen afspreken. Als het heel gezellig is, drink je nog iets bij een paviljoen aan het einde van de wandeling en daarna ga je met de kinderen naar huis. Om voor jullie en je kinderen het gewenningsproces succesvol te laten verlopen, laat je de kinderen in de dagen vóór jullie gezamenlijke afspraak duidelijk en op verschillende manieren merken dat je date geen invloed heeft op de mate waarin je van hen houdt. Het zal hen geruststellen en voorkomen dat er straks om jouw aandacht gewedijverd gaat worden.

Afhankelijk van de ontwikkeling van jullie relatie en de reactie van de kinderen, zul je de juiste toon weten te treffen om ook hen elkaar te laten ontdekken. Het helpt als je in de beginfase gezamenlijk activiteiten onderneemt, zodat de ontmoetingen ontspannen kunnen verlopen. Je voorkomt zo een ongemakkelijke stilte tijdens het avondeten bijvoorbeeld als de kinderen nog niet aan hem of haar gewend zijn.

Je zult begrijpen dat de dates die jullie samen hebben, duidelijkheid moeten geven of jullie relatie kans van slagen heeft. Die zijn dan ook groter in aantal dan de dates met de kinderen. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen zul je zelf tot een goede balans kunnen komen om hen en je nieuwe partner aan elkaar te laten wennen.

————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.