Nu de lente zich in vol ornaat laat zien, is het druk op de datingsites. Er wordt naar hartelust gedate, want het is natuurlijk veel leuker om er sámen op uit te gaan. Het aantal contactverzoeken dat wordt verzonden, is flink toegenomen en dus ook de kans dat jij er een in je mailbox aantreft. Wat doe je dan?

TwijfelenHoe ga je om met een ontvangen contactverzoek?

Hoe gevleid je je misschien ook voelt dat iemand de moeite neemt jou een bericht te sturen, des te belangrijker is het dat je ook met ontvangen contactverzoeken goed omgaat. En 'goed' betekent dan bij het ontvangen van contactverzoeken dat je het profiel van de afzender op dezelfde manier gaat doornemen als je dat bij het zoeken zou doen.

Succes-strategie

Als je vaker mijn blogs leest en mijn nieuwsbrief Tipsvoordaten ontvangt, dan heb je vast al gelezen dat ik sinds ik de eerste datingsite van Nederland startte in 1998 de Succes-Strategie voor daten heb ontwikkeld. Als je die volgt, vind je sneller en makkelijker de juiste partner.

Eén van de essentiële onderdelen van de Succes-Strategie is het selecteren van geschikte kandidaten. We doen dat volgens de beproefde methode die in al die jaren al door talloze singles succesvol is benut. Daardoor hebben ze veel minder kandidaten de revue hoeven laten te passeren en ontdekten ze de juiste partner al snel.

Hoe doé je het nu precies?

Zoals gezegd blijkt uit de praktijk dat je bij het ontvangen van een contactverzoek geneigd bent het profiel van de afzender met meer coulance te bekijken. Je vindt eerder de overeenkomsten, terwijl je anders vaker de verschillen ontdekt. En als het contactverzoek een vriendelijk en persoonlijk mailbericht is, dan ben je ook al welwillender om positieve kanten van de kandidaat te vinden.

Wat je kan helpen bij het afwegen van de geschiktheid van de single die jou nu benadert, is je af te vragen of je deze kandidaat zelf bij je top3 zou zetten als je uit je zoekresultaten de leukste, meest interessante, knapste, etc. selecteert.

Als je deze single direct in je top3 zou plaatsen, dan is het zaak om snel te reageren op het contactverzoek! Mocht je twijfelen of dit nou een echte top3 kandidaat is, dan is het raadzaam het profiel nog eens nader door te nemen. De kanttekeningen die dan bij je rijzen, zou je kunnen gebruiken in je reactie. Bijvoorbeeld door er in je mail een vraag over te stellen, waardoor je meer inzicht kunt krijgen. Zo nodig je de ander uit om je te helpen bij hem of haar een ander gevoel te krijgen, waardoor je het wow-gevoel dat bij een top3-kandidaat hoort misschien wél krijgt.

Wil je goed kunnen aanvoelen hoe je De Ware vindt?

Wil je snel gevoel krijgen voor het inschatten van profielen die echt bij je passen, zodat je sneller en makkelijker je partner vindt, dan nodig ik je uit deel te nemen aan een van mijn datingcoachingsprogramma's. Ik help je graag om te ontdekken hoe je De Ware vindt.

 ————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.