Je profiel wint aan kracht en uitstraling als je foto’s en je profieltekst elkaar aanvullen en vooral onderstrepen. Hoe doe je dat en vooral: hoe ontdek je wat iemand nu in jouw profiel ziet?

Dat een indruk van jou tot stand komt door zowel je profieltekst als je foto’s wist je natuurlijk al. Hoezeer die twee elkaar kunnen beïnvloeden misschien nog niet. In de profielanalyses die ik regelmatig met deelnemers doe, blijkt zeer regelmatig dat alleen al door het afstemmen van tekst en foto’s veel winst te behalen valt.

Dat een tekst moet uitnodigen tot contact heb je in eerdere blogs van mij al kunnen lezen. Als je tekst bij de lezer een gevoel oproept van ‘haar/hem zou ik graag willen leren kennen’ of ‘nu word ik toch wel nieuwsgierig wat dit voor een man/vrouw is’ dan heb je het goed gedaan. 

Het is van belang te weten dat dat gevoel op onbewust niveau bij de ander wordt opgewekt door de foto’s die je bij je profiel hebt gekozen. Voor het optimale effect is het belangrijk dat die dezelfde uitstraling hebben, dat die de ander ook van harte uitnodigen om contact met je te leggen.

Stel je voor dat in een tekst staat ‘ik wil je graag ontmoeten’ en je vervolgens foto’s ziet waarop die deelnemer zich juist afsluit van de kijker.

Bijvoorbeeld door met de armen over elkaar te zitten en/of een zonnebril op te hebben

Gesloten houding             Gesloten houding 2

van de kijker afgewend te zitten of staan

Afgewend 
Afgewend 2

of ‘verstopt’ te zijn achter een bos bloemen, huisdier, een laptop of een ander voorwerp

Iets tussen kijker en foto      Iets tussen kijker en foto 3

Tot nu toe heb je waarschijnlijk niet gemerkt dat profielen die qua tekst en foto niet hetzelfde uitstralen je niets deden, of misschien wist je niet waaróm ze je weinig deden. Als je ze nu nog eens zou bekijken, zul je merken dat het heel vaak komt door het hiervoor beschrevene.

Als je dus graag contact wilt, selecteer dan foto’s voor bij je profiel die hetzelfde vertellen als je in je tekst doet. Kies foto’s waarop je te zien bent als je geniet van een lekkere wandeling of bezig bent in je tuin. Laat de passie die je voor je hobby hebt ervan afstralen. Dán krijgt die leuk geschreven tekst ineens een extra dimensie en wordt je profiel aantrekkelijker!

PS: Overigens zegt de keuze van de foto(‘s) ook heel veel over je gevoel
en waar je staat op dat moment in het proces van het vinden van een
partner. Daarover een andere keer meer.