8 a Je grootste valkuil als je aan het daten bent, is misschien wel de stroom aan gedachten die je op gang brengt zodra je een bericht in je mailbox aantreft. Die paar woorden die je leest laten de motoren al starten.

Van allerlei kanten kijk je naar de tekst en elke letter wordt uitgeplozen. Wat zou daarmee bedoeld zijn? Zit dit of misschien dat erachter? Wat kan ik uit dit berichtje afleiden?

Op hol

Zodra je dan ook nog het profiel op je scherm hebt staan, gaan je gedachten in de hoogste versnelling! Allerlei vragen komen op en je probeert uit de tekst en de foto's zoveel mogelijk antwoorden te halen. Wat voor vragen dat zijn? Nou, mijn tekstruimte is te klein om ze te noemen! Ik hoor zoveel voorbeelden voorbij komen dat het moeilijk is een keuze te maken. Een poging:

  • mmm, wat zegt die naam? Wel gewoontjes hoor, of: wat een kakkerige naam, zou hij/zij arrogant zijn?
  • oh, die achtergrond op die foto is wel heel anders dan bij mij thuis. Zou het wel lukken om onze smaken bij elkaar te brengen?
  • ik lees niets over een baan, zou hij/zij wel werk hebben? Hoe zit 't financieel?
  • hij/zij heeft wel drie keer 'samen' geschreven in de profieltekst, ik houd toch wel mijn vrijheid?
  • dat stukje tekst over die ex, duidt dat erop dat daar nog problemen zitten? Ik heb geen zin in een rugzak!

Ho! Stop! Je ontvangt net een eerste bericht in je mailbox. Dat is nog geen vraag om je hand of een ja-woord! Zet even je motoren in de slaap-stand en haal diep adem. Geniet van het feit dat iemand blijkbaar zo onder de indruk is geraakt van je profiel dat die de moeite doet om jou een bericht te sturen. Punt.

En nu?

Het beste is om nu je gevoel te volgen. Kijkt hij/zij je leuk, pittig, lief, verleidelijk aan vanaf dat scherm? Ben je geprikkeld, geraakt, geïnteresseerd door een woordje of zin in de profieltekst? Dat is al voldoende om gewoon met Ja te reageren op de poging tot contact. Met een kort, simpel tekstje laten weten dat je best wat meer wilt weten van die ander. Dan kun je gaandeweg ontdekken wat voor een mens er achter dat profiel zit. En kan diegene jóu ontdekken. En maar gewoon kijken wat er van komt. Dan heb je de beste kans van slagen.