‘Als ik een betere profieltekst had, zou ik hem of haar wel vinden.’

‘Ik heb leuke eerste dates, maar kom helaas nooit tot een tweede en ik heb geen idee waarom niet.’

‘Ik kijk eerst de kat uit de boom voordat ik me kan open stellen, maar daar kan die ander meestal niet op wachten.’

 

Waarom het je tot nog toe niet gelukt is om een partner te vinden, is voor menige single niet altijd duidelijk. Je weet wel dat er nog wat dingen anders of beter kunnen, maar of dat nou echt het verschil gaat maken?

In het gesprek dat ik afgelopen week met Edith had, wist ze me haarfijn te vertellen waarom de man waarmee ze contact had gelegd en inmiddels twee dates had gehad, het niet ging worden. Natuurlijk, de dates lopen anders-dan-anders door de corona-crisis, dat realiseert ze zich goed. Maar daardoor hadden ze ook vaker een gesprek dat meer van henzelf blootlegde, want zonder afleiding op een terras met een drankje ga je meer ‘echt’ praten met elkaar tijdens een wandeling.

‘Weet je, die man leunt nu al teveel op mij. Vraagt mijn mening over iets dat hij moet beslissen, wil van mij een voorstel voor de locatie van de volgende date; ik moet van alles en hij wacht af. Mooi makkelijk. Dat moest ik in mijn vorige relatie ook en dat wil ik niet meer. Ik wil een man waar ík eens tegenaan kan leunen. Die de leiding neemt en iets als verrassing regelt zonder dat ik het hoef voor te kauwen.’

Er volgde een gesprek over haar en zijn aandeel in hun interactie. Over wat zij dacht en aannam en wat hij vond en deed. En al pratend kwam ze in ons coachingsgesprek tot een aantal –voor haar- verrassende inzichten. Dingen die ze niet had verwacht dat die bij haar (nog) speelden. Onder andere over haar manier van doen en het verschil met die van deze man. Over grenzen stellen en bewaken. Over haar wensen en behoeftes in de relatie en hoe ze kan zorgen dat die worden vervuld. En uiteindelijk ontdekte ze dat ze met de inzichten die het gesprek opleverde ook nog oud zeer uit de vorige relatie oploste.

En dat oude zeer was eigenlijk het belangrijkste obstakel in haar contact met deze date. Hij is dan misschien niet De Ware voor haar, maar heeft haar wel de kans gegeven een aantal belangrijke inzichten te krijgen en lessen te leren. Daardoor benadert ze de volgende date heel anders en kan ze ook beter voor zichzelf zorgen. Kan ze, zoals ik dat altijd noem: krijgen wat ze krijgen wil in plaats van krijgen wat ze krijgen kan. Ofwel: het verschil tussen genoegen nemen met wat/wie er zich aandient of gaan voor wat/wie jij echt graag wilt.

Dat betekent het grote verschil tussen telkens blij worden als je naast je kijkt of regelmatig denken dat hij toch ook veel goede kanten heeft.

 

Het ontdekken wat jouw echte obstakel is op de route naar je partner, biedt je de kans om dat obstakel vervolgens ook rap uit de weg te ruimen. Want je wilt straks natuurlijk kunnen genieten van een heerlijke zomer samen met je nieuwe liefde. Dat opruimen kan snel gaan als je eenmaal weet wat jouw obstakel is. Wil je ontdekken hoe je daar achter komt?

Doe dan mee aan het gratis online jubileum-webinar* dat ik op vrijdag 1 mei a.s. om 19.30 uur geef. Daarin word je duidelijk hoe je jouw obstakel kunt herkennen en ermee aan de slag kunt gaan. Meld je nu meteen aan om erbij te kunnen zijn. Aan het einde van het webinar is er natuurlijk ruim gelegenheid om je vragen te stellen.

 

* vrijdag 1 mei is het 22 jaar geleden dat ik de eerste datingsite van Nederland startte. Alle reden om dat met de singles die mijn blogs lezen te vieren! Je bent van harte welkom. Weet je iemand voor wie het ook interessant zou kunnen zijn, stuur de link dan gerust door.