7 aNa een positieve reactie op je contactverzoek ga je met elkaar mailen. Wat schrijf je dan aan elkaar, waar gaan je mails over? Hoelang zijn die mails?

Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel: alles moet gericht zijn op jouw doel. Als je begint met daten, doe je dat omdat je de liefde van je leven wilt tegenkomen; je partner wilt vinden. Tijdens alle stappen van het daten moet dát dan ook centraal staan.

Je valkuil

Zodra je contactverzoek positief is beantwoord of jij positief hebt gereageerd op het contactverzoek van een leuke single, begint de uitdaging pas echt. Als die single echt leuk is, wil je meer van hem of haar weten. Je wilt ook graag meer over jezelf vertellen om te laten merken dat jullie goed matchen. De kunst is om er daarbij voor te zorgen dat je je doel voor ogen houdt: je partner vinden. En dat is je valkuil!!

In je enthousiasme (of misschien wel: jullie enthousiasme) ben je geneigd uitgebreid te antwoorden op de vragen die de ander stelt en voeg je er spontaan nog iets meer over jezelf aan toe. Voor je het weet, schrijf je een heel epistel. En ben je je doel uit ogen verloren………!!

De onthulling!

In de paar mails die jullie uitwisselen na het contactverzoek schrijf je telkens maar zo'n 7 tot 10 zinnen. Huh?! Ja, je kunt het je waarschijnlijk niet voorstellen, maar dat is meer dan voldoende. Meer schrijven, leidt je af van je doel. Je bereikt er zelfs het tegendeel mee. Teveel schrijven zorgt ervoor dat je steeds minder kans hebt dat je van de mail-fase overgaat naar de eerste date.

Wat schrijf je zeker niet?

Je vermijdt alles wat gaat over daten. Je wijdt dus niet uit over eerdere dates en ook je ervaringen in vorige relaties laat je nu nog achterwege. Gevoelige onderwerpen als geloof en politiek bespreek je ook liever in een persoonlijk gesprek, zodat je nuances kunt aanbrengen en bepaalde aspecten kunt toelichten. Daarvoor is het nodig elkaar in de ogen te kunnen kijken, dus laat je ze in het mailverkeer nog onbesproken.

Wat schrijf je dan wel?

Om heel eerlijk te zijn: datgene dat ervoor zorgt dat je je doel bereikt: je partner vinden. Dat hoeft niet veel te zijn. Veel belangrijker is het, dat je schrijft zoals je bent. Vertellend schrijft. Gewoon alsof je tegen die ander praat. Met dezelfde sfeer en met dezelfde woorden die je ook gebruikt als je iemand persoonlijk spreekt of aan de telefoon hebt. En geef ook vooral met voorbeelden aan wat je bedoelt. Dat maakt het voor de ontvanger veel makkelijker om zich een beeld te vormen van je.

Bijvoorbeeld: Hardlopen is helemaal mijn ding. Om de dag train ik. In november wil ik namelijk de marathon van New York lopen met een paar vrienden. Een hele kluif, maar samen met twee vrienden bouw ik het rustig op. 

Hoe vind je sneller en makkelijker je partner?

In de datingcoachingsprogramma's komt nog veel uitgebreider aan de orde wat je wel en niet schrijft en kun je dat ook aan me voorleggen. Met elkaar komen we tot een tekst die leidt naar dat ene doel: de afspraak voor je eerste date en het vinden van de partner die bij je past. Heel doelgericht en direct, want je wilt natuurlijk heel graag op korte termijn De Ware in je armen sluiten. Wil je meer weten over deelname aan een van de datingcoachingsprogramma's, kijk dan op deze pagina of stuur me een mail met je vragen. Ik beantwoord ze graag!