Ook afgelopen week was het plaatsen van een foto bij je profiel het onderwerp in een gesprek van een deelnemer met één van onze coaches. Je vraagt je misschien wel eens af of je nu de enige bent die nog aarzelt om een foto bij je profiel te zetten? Echt niet hoor! Menige single vindt het schrijven van de profieltekst een worsteling, maar het dilemma over het plaatsen van een foto is pas echt groot. Hoe ga je daar nu mee om? Ik reik je graag een aantal afwegingen aan, die je de revue kunt laten passeren.

Waarom zou je geen foto plaatsen?

1. Je wilt niet herkend worden door bekenden.
Als je een site hebt gekozen waar iedereen jouw foto kan zien (bezoekers, deelnemers en contacten), dan heb je dus feitelijk de verkeerde site gekozen. Er zijn namelijk ook sites waar je foto nooit getoond wordt aan bezoekers en waar je er bovendien nog voor kunt kiezen om je foto niet aan álle deelnemers te laten zien, maar alleen aan de deelnemers waarmee je persoonlijk contact hebt gelegd. Je keuze van de site is hierin dus bepalend.
Overigens, bedenk wel dat, als je op een site ingeschreven bent waar foto’s alleen aan andere deelnemers en/of contacten worden getoond, jullie allemaal ervoor gekozen hebben een partner te willen vinden; in hetzelfde schuitje zitten. Dan is het veel minder erg dat een eventuele bekende (kans is niet eens zo heel groot) jou herkent.
.
2. Je hebt geen geschikte foto en/of je hebt geen digitale foto
Meestal kun je meerdere foto’s bij je profiel plaatsen. Een pasfoto (of in ieder geval een foto van je gezicht tot ongeveer je schouders) is zeker aan te bevelen. De overige foto’s laten in ieder geval ook je hele postuur zien, zodat degene die je profiel bekijkt je uitstraling kan zien. Zo'n foto is tegenwoordig makkelijk te realiseren. Steeds meer mensen hebben zelf een digitale camera of één van de vriend(in)nen, collega's heeft er wel een. Tijdens een wandeling langs het strand of door het bos, een gezellig gesprek, werken in je tuin, etc. is altijd wel een ontspannen foto te maken. Zo'n digitale foto kun je zelf via de site uploaden of via de helpdesk laten toevoegen aan je profiel. En mocht je alleen papieren foto's hebben, dan kun je die naar de helpdesk opsturen om ze te laten scannen. Je ziet: er is dus geen belemmering aanwezig!

3. Je wilt niet op je uiterlijk beoordeeld worden
Dat is een opmerking die we vaak horen en die ook terecht is. Je bent immers méér dan je buitenkant; samen met je binnenkant ben je pas wie je bent. Let er daarom bij de selectie van de site op hóe je foto gepresenteerd wordt. Er zijn sites waar je foto zeer prominent constant op de eerste pagina’s die je ziet verschijnt en waarbij je teksten bijna in het niet vallen. Dat worden dan ook meer foto-kijk-sites waar je uiterlijk belangrijk is. Er zijn echter ook sites waar je foto samen met andere informatie over jezelf in een breder totaalbeeld wordt gepresenteerd. Als je jezelf op een stijlvolle wijze wilt presenteren, kijk dan trouwens binnenkort eens op de volledig nieuwe site van D-Date, waar onder andere die factoren bepalend zijn in het totale (nieuwe) relatiebemiddelingsconcept dat wordt gepresenteerd.


Waarom zou je wel een foto bij je profiel plaatsen?

1. Omdat een profiel mét foto meer reacties oplevert
In de praktijk blijkt dat op profielen met een foto meer reacties binnenkomen. En het grappige is dat deelnemers die we spreken die aarzelen om een foto te plaatsen, zélf meestal alleen reageren op profielen met een foto….

2. Omdat een profiel met foto een totaal-indruk mogelijk maakt
De deelnemers die aan een workshop van mij hebben deelgenomen weten het inmiddels: als je een profiel ziet met tekst én foto kun je daaruit zoveel informatie halen dat de selectie van profielen een stuk makkelijker wordt. Des te meer singles daarin vaardig worden, des te gerichter zijn de contactverzoeken die je krijgt. Als je op de juiste site staat ingeschreven, je foto’s alleen zichtbaar zijn voor deelnemers én je foto’s op een stijlvolle wijze worden gepresenteerd, zul je merken dat de kwaliteit van de contactverzoeken die je ontvangt toeneemt. Op zo’n site staan namelijk ook alleen maar deelnemers die die criteria belangrijk vinden, dus je bent daar onder gelijken.

3. Omdat een goed gekozen foto je profieltekst onderstreept
Je bent het je nu misschien nog niet bewust, maar je presenteert met je tekst én je foto jezelf echt compleet. In een coachingsgesprek of workshop kan ik je heel veel laten zien aan je foto en wat je ermee  communiceert. Je foto vormt samen met je tekst jouw persoonlijke verhaal; zorgt er daarom ook voor dat degene die jouw profiel bekijkt onbewust voelt wie jij bent. Klinkt misschien heel cryptisch omdat ik het je in mijn blog niet kan laten ervaren, maar kom eens naar een workshop of vraag een coachingsgesprek aan en ik geef je graag vele voorbeelden. Voor nu is belangrijk dat je onthoudt dat je tekst pas sámen met je foto jouw verhaal vertelt en de keuze om met jou contacten te leggen optimaal bepaalt.

4. Omdat je een succes wilt maken van je inschrijving
Je schrijft je niet voor niets in: je wilt resultaat bereiken, je wilt je partner vinden. En net als met alles in het leven, doe je dat graag zo efficiënt en effectief mogelijk. Pak dit project dan goed aan, doe een complete inschrijving met tekst én foto('s), maak er werk van en je zult de liefde van je leven vinden!

Ik ga ervan uit dat je nu jouw keuze kunt maken. Wil je de ins en outs leren van foto’s bij je profiel, kom dan naar één van de workshops of mail me voor een coachingsgesprek. Ik deel graag mijn kennis met je om je de liefde van je leven te laten vinden!