We hebben beloofd ook nog eens tips te geven over de foto(‘s) die je bij je profiel plaatst. We voegen daar bovendien de tip aan toe om te bepalen welke foto je als eerste plaatst.

Nadat je je keuze om een foto bij je profiel te plaatsen goed hebt overwogen, ga je bladeren in de fotobestanden op je computer of in foto-albums. Een paar tips om de beste foto(‘s) te selecteren:

a)    kies meerdere foto’s uit, maar tenminste een pasfoto of een eigen foto waarop je gezicht tot de schouders staat. Het mag natuurlijk ook een foto zijn die je hebt uitgesneden tot een dergelijk formaat.

b)   let erop dat de foto(‘s) die je selecteert scherp zijn en je goed laten zien. Hoe beter de kwaliteit van je foto, des te beter de reactie erop. De lezer van je profiel ziet dan namelijk dat je er zorg aan hebt besteed, er moeite voor hebt gedaan om jezelf te presenteren. En zoals we eerder schreven: als je werk maakt van het vinden van je partner en je zet alle stappen welbewust en met zorg, dan zul je je doel bereiken. Een duidelijke foto, met zorg gekozen laat zien dat je er werk van maakt. Trouwens: als je overweegt een onscherpe, vage foto bij je profiel te zetten, moet je je ook afvragen hoe graag je contact wilt. Ben je er dan al wel aan toe om een partner te vinden c.q. een relatie aan te gaan? Of heb je je keuze voor het al dan niet plaatsen van een foto op rationele gronden gemaakt in plaats van naar je gevoel te luisteren?

c)     zorg dat je foto’s uitzoekt, waar je alleen op staat. De meeste sites hebben in hun bepalingen opgenomen dat er geen andere personen op de foto zichtbaar mogen zijn, ook geen kinderen. Dit heeft namelijk met privacybescherming te maken; de anderen op de foto zijn niet aan het daten met jouw profiel en dienen dus buiten beeld te blijven.

d)     ontspannen foto’s hebben de voorkeur boven geposeerde. Een foto die tijdens het uitoefenen van je hobby (bijvoorbeeld een strandwandeling, een fietstocht of het tuinieren) is genomen, geeft vaak een relaxter en veelal ook een beter beeld van jezelf.

e)    ben je bewust wat je met je foto wilt uitstralen. Plaats je een verleidelijke foto, ben dan niet verbaasd als je een uitnodiging voor een sex-date krijgt. Sta je mat en onverzorgd op de foto, verwacht dan niet dat je overspoeld wordt met reacties. Wil je uitnodigen tot contact, zorg dan dat je non-verbale boodschap (je houding) ook uitnodigt en kies dus geen foto uit waarop je met je armen over elkaar zit, je afgewend zit van de fotograaf of er tussen jou en de fotograaf obstakels staan (vaas bloemen, pc/laptop, etc.). Je schept dan alleen maar afstand.

Dan tot slot de vraag welke foto je als eerste bij je profiel plaatst. Het antwoord is simpel: de meest duidelijke en de beste! In het overzicht van de resultaten zie je namelijk jouw naam, wat gegevens en je foto. Hoe aantrekkelijker je foto, des te eerder wordt je profiel aangeklikt. Dan wordt er ook eerder door je overige foto’s gebladerd en naar je profieltekst gekeken. Selecteer dus de foto waarvan je zelf vindt dat die het beste beeld van je geeft en plaats die als eerste. Je kunt natuurlijk ook een beetje spelen met die instelling; verwissel gewoon af en toe eens de foto die je als eerste plaatst als je een verandering in je reacties wilt bewerkstelligen.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je profiel veel vaker bekeken wordt en je dus ook meer kansen op contactverzoeken hebt. Benut ze en je zult makkelijker de partner vinden die echt bij je past.