Betalenrekening Je hebt met je date afgesproken op een terras en hebt daar enkele drankjes gedronken en er een kaasplankje bij besteld. Als jullie weg willen gaan, komt de rekening op tafel en is het de vraag wie er betaalt.

Natuurlijk handel je het betalen vlot af. Als één van beiden erop staat de ander uit te nodigen, accepteer je dat en bedank je ervoor. Als je voelt dat verwacht wordt dat jullie de rekening samen delen, maak je er weinig woorden aan vuil en legt jouw deel (inclusief de helft van de fooi) neer. De grootte van de fooi en de manier waarop die gegeven wordt, zegt ook iets over iemand en het is aan te bevelen waar te nemen wat er gebeurt.

Financiën en de manier waarop iemand daarmee omgaat, zegt ook het nodige over hem of haar. Het vormt voor sommigen zelfs een struikelblok. Laat daarom bij het afrekenen vooral gebeuren wat er gebeurt om daar een eerste indruk van te krijgen.

 ————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.