Zoekend persoon Onlangs werd me de vraag gesteld hoe je nu het beste kunt zoeken op een datingsite. En dan vooral heel specifiek over het zoeken naar een single die bepaalde eigenschappen heeft.

Stel: je zoekt iemand die initiatiefrijk, ambitieus en energiek is. Dan kun je natuurlijk gaan zoeken op trefwoord, dat kan op menige datingsite. Het systeem zoekt dan of er iemand in het bestand staat die dat specifieke woord in zijn of haar profieltekst heeft gebruikt en toont diegenen in de zoekresultaten.

Nu kan het natuurlijk zo zijn, dat er veel meer mensen in het bestand staan met deze eigenschappen, maar die niet zo precies genoemd hebben in hun profieltekst. Je kunt dan zoeken op de woorden die voor jou daarmee samenhangen.

Een voorbeeld: je zoekt nog steeds die initiatiefrijke, ambitieus en energieke single. Laten we ervan uitgaan dat initiatiefrijk betekent dat hij of zij jou regelmatig verrast met een leuke uitnodiging, iets regelt zonder met jou te overleggen om je te verrassen of je zomaar op vrijdagavond een weekendje meeneemt naar een romantische locatie. Dan zou je ook kunnen zoeken op de trefwoorden: verrassen, uitnodigen, romantische, weekendje.

Het leuke van het zoeken op trefwoord is, dat je profielen in je zoekresultaten te zien krijgt die je nog nooit eerder hebt gezien. En omdat je zoekt op tekst, ga je natuurlijk de profieltekst lezen en zul je regelmatig verrast worden door profielen die je zeer aanspreken.

Als je op deze manier zoekt naar jouw speld in de hooiberg of zo-je-wilt jouw prins(es) op het witte paard, krijgt zoeken een heel andere dimensie en wordt het vinden!

De ondertitel van mijn workshop internetdaten is: Van zoeken naar vinden! Want als je zover bent dat je je wilt laten verrassen door eens op een heel andere manier te zoeken, ga je vinden! De eerstvolgende workshop is op zaterdag 22 oktober a.s. en is een heel bijzondere. Daarbij is namelijk ook een fotoshoot door een professionele fotograaf inbegrepen. Je gaat dus naar huis met heel veel informatie en praktische tips over daten én met 6 (digitale) ontspannen en leuke foto’s van jezelf die je zo bij je profiel kunt plaatsen. Schrijf je nu in om erbij te kunnen zijn!

————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.