Het komt regelmatig voor dat iemand zich wil inschrijven voor een D-Meeting en mailt of het mogelijk is om een introducé(e) mee te nemen. Een begrijpelijke vraag want het is natuurlijk best eng om in je eentje voor het eerst naar zo’n activiteit toe te gaan. Hoe pak je dat nou het beste aan? Een paar tips die je over de drempel helpen:

 1. Kom alleen, neem geen vriend(in) of  introducé(e) mee! 
  Als je je alleen in het gezelschap mengt, ben je net als de anderen en dat maakt het contact leggen makkelijker. Stel je maar eens voor hoe het is om in het gesprek van twee gezellig pratende vriend(inn)en in te breken; dat doe je niet zo snel. Een gemiste kans!
 2. Zorg dat je jezelf kan zijn.
  Dat klinkt misschien vreemd maar als je samen met een bekende binnenkomt, vertoon je toch het gedrag dat diegene van je verwacht en van je kent. Je houdt ook onbewust rekening met diegene. Het is veel prettiger om op niemand te hoeven letten, met niemand rekening te hoeven houden en gewoon jezelf te kunnen zijn. Onbevangen de anderen tegemoet treden geeft je veel meer kans op contact!
 3. Trek iets aan wat je lekker zit.
  Het is heerlijk als je iets draagt wat geen aandacht vraagt (geen sjaaltje dat steeds wegglijdt, geen nieuwe schoenen die knellen, etcetera), waarvan je weet dat het je goed flatteert en dus waarin je je zeker voelt. Je komt dan al heel anders binnen.
 4. Heb alles bij de hand wat je nodig kunt hebben.
  Niets is erger dan met een rood hoofd in al je broekzakken of diep in je tas te moeten zoeken naar je inlognummer bij de inschrijving, naar je D-Cards als je met een leuke D-Dater staat te praten waarmee je wilt mailen, of naar je consumptiebonnen als je vlot een drankje wilt halen. Denk even goed na en berg alles onder handbereik op. Ook dat zorgt voor een gerust gevoel.
 5. Drink veilige drankjes, eet veilige hapjes.
  Hiermee bedoelen we dat je bij binnenkomst beter geen fantasievol mixdrankje in een kunstzinnig glas kunt bestellen, waarvan de versiering je tot lastige manouvres dwingt of in je oog prikt. Een hapje waaruit ineens een onverwachte klodder op je kleding valt, zorgt ook voor een minder prettig gevoel. Kies aan het begin van zo’n D-Meeting gewoon voor een ‘veilig’ glas frisdrank, wijn of bier en een blokje kaas of plakje worst.
 6. Neem initiatief.
  Hoewel je wellicht geneigd bent om langs de kant te gaan staan en alles is even aan te zien, zorgt dat er vaak voor dat je daar langer blijft staan dan je zelf wilt. Als iedereen binnendruppelt is er altijd een aantal mensen dat wel op een ander afstapt en zij staan al snel in een geanimeerd gesprek. Het is dan minder makkelijk om je daar nog bij te voegen. Je kunt dus maar beter zorgen dat je zelf zorgt dat er zich mensen bij je aansluiten; stap dus op een ander af.

Als je deze tips opvolgt heb je ervoor gezorgd dat het binnenkomen en het beginnen van het eerste gesprek soepel kan verlopen. Daardoor voel je je zekerder en dit geeft je een uitstraling die uitnodigt tot contact. Je zult merken dat het dan verder allemaal gladjes verloopt en je een heel leuke D-Meeting zult hebben!