Op deze grijze, regenachtige winterdag is het lekker om thuis te cocoonen. Gewoon lekker opgekruld in een hoekje van de bank met een kop warme thee en een lekker boek.

Het meest fijn is het om zo’n moment te kunnen delen met iemand waar je van houdt. Ieder bezig met z’n eigen ding en af en toe zo’n blik van verstandhouding, even iets te drinken halen voor jullie beiden en het moment aangrijpen om elkaar een knuffel te geven.

Welke sfeer wil jij in je relatie?

Zo’n beschrijving als hierboven brengt je meteen in een bepaalde sfeer. Misschien is dit niet helemaal jouw ideale beschrijving van de sfeer in je relatie. Maar het roept wel een gevoel op bij de lezer. En dat is het belangrijkste wat er moet gebeuren om je profiel duidelijk en herkenbaar te laten zijn.

Je wilt namelijk dat degene die het leest het gevoel krijgt dat hij of zij dat met jou zou willen. Gewoon, omdat hij of zij naar datzelfde op zoek is of daarvan kan genieten. In een relatie is het vooral belangrijk dat je samen kunt zijn op een manier die voor allebei comfortabel voelt. Dat maak je het meest makkelijk duidelijk door zo’n situatie als hierboven te beschrijven.

Natuurlijk beschrijf jij die situatie in de wij-vorm zodat het ook echt voelt alsof jullie al samen zijn. Je neemt de lezer dan eigenlijk meteen al mee en die blijft doorlezen tot de laatste regel.

Hoe schrijf je zo’n tekstblok?

Het makkelijkste gaat het je af als je je telefoon pakt en die op spraakopname zet. Vervolgens ga je in je eigen woorden vertellen welke sfeer jij fijn zou vinden. Je beschrijft een willekeurig moment waarop jullie samen zijn en iets doen of juist niet 🙂 En door dat in je eigen woorden en met jouw eigen sfeer te beschrijven, krijgt die ander vanzelf al een indruk van wie jij bent en of dat bij hem of haar past. Met een goede, actieve afsluiting van je profiel krijg je dan vanzelf een contactverzoek en kun je binnenkort elkaar persoonlijk ontmoeten tijdens jullie eerste date.

 

Wil je alles leren over efficiënt en effectief daten? In één keer de juiste vinden en gelukkig worden? Leer alles over daten in de Lente Dating School die op 21 maart a.s. start. Maak nu gebruik van de vroegboekkorting, zodat je heel voordelig 24/7 begeleiding van datingexpert Denise Janmaat krijgt.